Новото Bugatti Baby II не е детска количка, а по-скоро играчка за (не)пораснали момчета

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

24 Nov 2020

Серията Baby на Bugatti получи второто си поколение ретро коли, но какво точно представлява този ретро модел и за кого е предназначен? Bugatti Baby II е пълно копие на Type 35 от 20-те години на миналия век. Само че в мащаб 75%. Въпреки по-малките си размери, колата не е предназначена за деца (в топ версията си тя развива 68 км/ч), а за заможни колекционери.

Bugatti смята да произведе 500 екземпляра, разпределени между моделът Base (36 600 долара, не сме виждали някой да си купи базово Bugatti), Vitesse (53 000 долара) и топ изпълнението Pur Sang (71 400 долара). Vitesse и Pur Sang ще се предлагат както в оригиналните цветове, в които е било боядисвано Type 35 преди 100 години, така и в цветовете, в които днес се лакира Chiron, което ще даде възможност на клиентите да поръчат Baby II в цветовете на реалното си Bugatti. 

Приликите с актуалната гама на марката обаче спират дотук. Baby II не се задвижва от шумен 16-цилиндров мотор, а е електромобил със задно предаване. Ще се предлагат версии с голяма и малка батерия, като голямата ще осигурява пробег до 50 км и максимална скорост от вече споменатите 68 км/ч.

Къде ще карате новото си умалено Bugatti? Уместен въпрос! Всеки клиент, закупил колата, директно попада в клуба на собствениците на малки коли Bugatti, който няколко пъти в годината ще наема някои от най-известните писти в света, за да могат непорасналите му членове да карат Baby II в безопасна среда на писта.

Само ние ли смятаме, че това ще е смешна гледка!?

 

 

Първородната Godzilla!