Ferrari 488 GT Modificata e италианското словосъчетание за “адски бързо”

  • Ferrari 488 GT Modificata - шест снимки Ferrari 488 GT Modificata - шест снимки

25 Nov 2020

Ferrari представи най-новия си модел – 488 GT Modificata. Пистовото чудовище е толкова бързо, че Ferrari няма да позволи на никой от собствениците на колата да я карат извън организираните от Скудерията събития Ferrari Club Competizioni GT. 

Пистовият изтребител разчита на техника, взета едновременно от 488 GT3 и 488 GTE, като туин турбо осмакът произвежда “около” 700 к.с., което е повече, отколкото в двете споменати коли. Трансмисията е настроена за по-бързи смени, а съединителят е от въглеродни влакна, за да понесе натоварването.

Аеродинамиката е специално преработена, за да осигурява повече притискане на предницата. При 230 км/ч спойлерите добавят 1000 кг към масата на 488 GT Modificata. Цялата каросерия, изобщо всичко, което виждате на снимката, е от карбон. Изключение прави единствено алуминиевият таван, не знаем защо. Спирачната система е разработена от Ferrari, но в тясно сътрудничество със специалистите на Brembo, а системата ABS идва от състезателната машина за GT3, но е настроена специално за Modificata.

Футуристичният състезателен интериор включва техника за телеметрични данни от Bosch. Готино е, че Ferrari са запазили втората седалка, така че бъдещите клиенти могат да демонстрират пистовите си умения и пред свидетел.

Парите не са достатъчно основание да се обадите в Маранело и да се наредите в списъка за новата Modificata. Пистарката преимуществено ще се предлага на клиенти, които вече са участвали в събитията на Ferrari от календара на клуб Competizioni GT. Те най-често се провеждат на “Монца” или “Нюрбургринг”, но понякога напускат Европа, за да посетят други трасета от календара на Формула 1.

 

Много практичен и интересен!