Шефът на Ferrari Луис Камилери изненадващо напусна поста


11 Dec 2020

Изненадващо главният изпълнителен директор на Ferrari Луис Камилери е взел решение да напусне компанията с незабавен ефект. Официално Ferrari заявява, че решението се дължи на “лични причини”. Според авторитетни медии като BBC, 65-годишният Камилери е прекарал боледуването си от COVID-19 тежко и в продължение на няколко седмици е бил в болница, като едва в последните дни състоянието му е позволило да се прибере за домашно лечение.

Камилери пое Ferrari през 2018 след смъртта на Серджо Маркионе, като си поделяше задълженията с Джон Елкан, председател на борда на Ferrari. До намирането на заместник за Камилери именно Елкан ще ръководи Ferrari.

„Ferrari е част от живота ми и да съм изпълнителен директор на компанията за мен бе огромна привилегия. Възхищението ми от невероятните мъже и жени в Маранело, от тяхната страст и отдаденост, влагани в цялата им работа, няма граници. Гордея се с многобройните постижения на компанията от 2018 г. насам и съм сигурен, че най-добрите години на Ферари тепърва предстоят“, се казва в съобщението на Камилери.

Ferrari ще има първи шоурум в България!

Лукс от Китай!