Хамилтън си тръгва от пистата с AMG One

  • Шест снимки на AMG One до шампионския болид на Mercedes Шест снимки на AMG One до шампионския болид на Mercedes

15 Dec 2020

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън напоследък е доста активен в рекламните си ангажименти с Mercedes. След неособено убедителното видео, в което шофира новата S-класа и ни убеждава как не обича високите скорости, сега се появи доста по-правдоподобна реклама. Вижте видеото с S-класата тук:

 

В новия клип британецът си тръгва от пистата след последното състезание и се качва в най-близкото до болида му превозно средство, което Mercedes-AMG може да предложи: хиперколата One. Ето го видеото:

 

“Все още не мога да повярвам, че има хиперкола с двигател от Формула 1, заявява Хамилтън. Спечелихме световната титла с този двигател през 2015 и участвах в разработката на колата. Тя е абсолютно уникална!”

Най-бързият AMG използва 1,6-литров V6, който наистина е доста близък роднина на двигателя от Формула 1. Помагат му четири електромотора, така че системната мощност достига 1000 к.с. Шестакът може да достигне 11 хил. об/мин, но вероятно в колата, продавана за клиенти, оборотите ще бъдат ограничени, за да се гарантира по-дълъг живот на двигателя с обикновеното гориво от бензиностанциите.

 

 

Първородната Godzilla!