Lambo SC20: Когато си толкова специален клиент, че Lamborghini прави кола само за теб

  • 22 снимки на внушителното Lambo SC20 22 снимки на внушителното Lambo SC20

16 Dec 2020

Това е особена чест. Lamborghini да създаде кола специално за теб. Един-единствен брой. На света има само едно Lamborghini SC20 и то е това от снимките. Специална разработка на отдела за пистови машини Squadra Corse на италианците. Суперколата е разработена с активното участие на бъдещия собственик, а дизайнът е поверен на Centro Stile. За вдъхновение са служели Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster и Concept S. Въздуховодите в предния капак са вдъхновени от пистовия Huracan GT3 EVO, откриваме и препратки към зеленото чудовище Essenza SCV12. Донякъде колата напомня на първата съвместна разработка на Squadra Corse и Centro Stle - SC18 Alston.

Въпреки че по SC20 са работили инженерите от състезателния отдел на компанията, тя все пак е снабдена с всичко необходимо, за да получи позволение за движение по нормални пътища и регистрационен номер. 

Както се досещате, за основа е използван Aventador, като в случая атмосферният 6,5-литров V12 произвежда 770 к.с. при 8500 об/мин и 720 Нм при 6750 об/мин. Колкото в Aventador SVJ.

Цветовете на каросерията са бяло (Bianco Fu) и синьо (Blu Cepheus), които в интериора преминават в комбинация от черно (Nero Cosmus) и бяло (Bianco Leda).

Почти всичко по колата е от карбон, включително облечените в алкантара седалки. Чак е тъжно, че това произведение на изкуството вероятно няма да напусне гаража на някой шейх и по-често ще изпитва ласките на четката за прах, отколкото да се докосва до асфалт.

Не се споменава нищо за цената, но човек, който влиза в централата на Lamborghini и казва “Искам кола, каквато нямате”, обикновено не се вълнува от такива подробности…

 

Много практичен и интересен!