Търсите си бронирано Ferrari? Това 458 Speciale е точно такова!

  • Осем снимки, от които трудно ще познаете, че суперколата е бронирана Осем снимки, от които трудно ще познаете, че суперколата е бронирана
  • Не е клекнало, не изглежда по-зле, но издържа на изстрели с 44-ти калибър. Не е зле! Не е клекнало, не изглежда по-зле, но издържа на изстрели с 44-ти калибър. Не е зле!

18 Dec 2020

Хората, които се страхуват от покушение, също заслужават да карат Ferrari. А когато има търсене, има предлагане. Компанията, заела се да запълни тази ниша, носи типичното за света на компютърните игри име AddArmor. Интересното е, че добавя брони на коли, които по принцип са известни с лекотата и финеса си. В случая Ferrari 458 Speciale.

Италианската суперкола е получила ниво B4 на защита, което означава защита срещу пистолети, включително .44 Magnum. Защитата е осигурена с материал, който според компанията е 10 пъти по-устойчив от балистичната стомана, но тежи с 60% по-малко. Резултатът е, че Ferrari-то е натежало с едва 70 кг - това е наистина пренебрежимо, когато говорим за защита от куршуми и вероятно не се отразява брутално на поведението.

За да постигнат максимално олекотяване, специалистите от AddArmor са поръчали всеки един възможен карбонов детайл от каталога на Ferrari, както и олекотената изпускателна система Capristo, така че с бронировката колата всъщност тежи с едва 30 кг повече, отколкото базовото 458 Speciale. Споменатата изпускателна система добавя 40 к.с., така че допълнителните килограми не би следвало да се отразяват.

Цената на така подготвената кола достига 625 хил. долара, като съответните промени са приложими за всяка суперкола, твърдят от AddArmor.

 

Лукс от Китай!