Lada официално показа новата Niva, производството започна

  • Три снимки, толкова се откъснаха от сърцето на АвтоВАЗ Три снимки, толкова се откъснаха от сърцето на АвтоВАЗ

22 Dec 2020

След като по-рано през годината видяхме папарашки снимки, днес официално разполагаме с първите три официални снимки на новата Lada Niva, която всъщност се казва Lada Niva Travel. Легендарният руски модел се произвежда в завода в Толиати от тази седмица: само няколко месеца, след като авантюрата с GM беше прекратена.

Освен добавката Travel към името си, Niva е получила нов дизайн, който донякъде напомня на Toyota RAV4. Моделът е с нови диодни светлини, по-голяма радиаторна решетка и може да се поръча с шнорхел, ако планирате да газите в дълбоки води. Интериорът почти не е променен и явно това е причината АвтоВАЗ да не публикува снимки от вътрешността на колата. 

Запазен е и здравият, но абсолютно архаичен 1,7-литров атмосферен 4-цилиндров двигател с 80 к.с. и 127 Нм. Той осигурява експлозивна динамика с помощта на 5-степенна механична скоростна кутия: максимална скорост 140 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 19 секунди! 

Истината е, че Niva никога не се е хвалела с особени динамични възможности, но затова пък е вадила далеч по-именити и скъпи всъдеходи от калта. Ако прословутите възможности извън пътя са запазени, това е съвсем достатъчно да свалим шапка на новата Niva Travel.

 

Много практичен и интересен!