Часовникът Bugatti Chiron има миниатюрен колянов вал и бутала! Струва повече от колата ви!

  • Галерия с девет снимки на петте модела Галерия с девет снимки на петте модела

24 Dec 2020

Когато имате Chiron и искате часовникът ви да си отива с колата, вариантите не са много. Поне според Bugatti. На първо място трябва да се обърнете не към някой швейцарски часовникар, а към американците от Jacob & Co. Те правят часовници, вдъхновени от дизайна на Bugatti, като например показаните тук Chiron Tourbillon.

Както виждате от снимките, в него са вградени миниатюрни детайли, напомнящи за 16-цилиндровия двигател на хиперколата. Изключително финият механизъм се носи в касата с помощта на четири “амортисьора”, вдъхновени от тези на реалната кола. Механизмът се състои от 578 части, включително цилиндров блок, колянов вал и бутала. Турбийонът е наклонен под ъгъл от 30 градуса.

Към първоначалния дизайн, който Jacob & Co показа през пролетта, сега бяха добавени четири нови модификации - с корпус от розово злато, розово злато с диаманти, бяло злато или кристал.

Всеки от тези екземпляри ще бъде направен в ограничена серия: например моделът от розово злато – в 72 броя, този с диамантите – в 52 броя. 

Всички модели идват с гумена каишка с титаниева закопчалка. Цените не се съобщават, но “стандартният” Chiron Turbillon беше ограничен до 250 екземпляра с цена от 250 хил. евро всеки, така че очакваме новите варианта да са по-скъпи.

 

Първородната Godzilla!