Себастиан Фетел продава част от колекцията си (Галерия)

  • Галерия от 24 снимки на продаваната от Фетел колекция Галерия от 24 снимки на продаваната от Фетел колекция

18 Feb 2021

Не всеки ден човек може да си купи кола от световен шампион от Формула 1. В този случай от четирикратен световен шампион. Себастиан Фетел е решил да се раздели с поне осем от своите суперколи. В момента част от колекцията на германския F1 пилот се намира в шоурума на британската автокъща Tom Hartley JNR.

Сред колите на Фетел има пет Ferrari-та, като две от тях вече са продадени. Топ моделите за своите епохи LaFerrari и F50 вече имат нови собственици. Останалите три налични “кончета“ са F12tdf на 1188 км, Enzo на 1790 км и 458 Speciale с 3065 км на километража.

Себастиан Фетел се разделя и с два AMG модела от гаража си. Първият е SL65 AMG Black Series от 2009 г., изминал само 2820 км. Въпросният екземпляр е подарен на пилота след победата му на първото проведено Гран при на Абу Даби. Другият Mercedes-Benz е SLS AMG, богато оборудван със заводски опции. Крилатият модел е каран от Фетел повече от останалите в списъка дотук - 6928 км.

Последният пуснат за продаване автомобил от колекцията на Фетел е BMW Z8. Емблематичният баварски модел първоначално е продаден в Северна Америка, след което е закупен от Себастиан. Пилотът, който за този сезон ще кара за отбора на Aston Martin-Mercedes, внася своето Z8 в Швейцария. И го предава на BMW Classic, за да бъде конвертиран на европейска версия (мигачи, стопове, километраж). Това е и най-караният автомобил, изминал цели 21 716 км.

Ако не си харесате нищо от колекцията на Фетел във въпросната автокъща се продава истинско съкровище – McLaren F1 GTR Longtail от 1996 г.

Много практичен и интересен!