Американка предлага курс за боравене с 5-степенна ръчна кутия. Цената е $50


22 Feb 2021

„Ще те науча да караш с 5-степенна кутия! В днешно време много хора не знаят как, но ти можеш да се научиш. Чрез доказаната и изпробвана учебна програма, ще можеш да караш още днес!!“, с два удивителни знака в края на описанието. Това пише американката Маги Уайт в обява във Facebook Market Place, като оригиналното ѝ заглавие гласи ‘Learn how to drive 5-speed/manual in 1 lesson’. Цената на обучението е 50 долара, която обаче не включва доставката от 5 долара и 50 цента.

Браво на Маги! Мисията ѝ е благородна и се надяваме мистериозните движения с дясната ръка (или с лявата, във Великобритания, Австралия, Япония и т.н.) и третия педал, да не останат само в учебниците по история. Не ни е ясно само защо курсът обхваща ръчни кутии с 5 скорости. Дали не е свързано с цената?

Ако е така, това означава по 10 долара на предавка. Което пък повдига следващия въпрос дали Маги не предлага и оферта за по-високо ниво, за 6-степенна кутия и цена от 60 долара? Ако е така, съществува риск американците, които искат да си купят Porsche 911 Carrera/Carrera S или Chevy Corvette с механична трансмисия да са най-прецакани, с техните 7 скорости. Това би означавало програма на обучение от 70 долара…

Първородната Godzilla!