Вижте как Porsche тества Taycan Cross Turismo

  • Шест снимки от тестовете на модела, в които прототипите са изминали 998 хил. км Шест снимки от тестовете на модела, в които прототипите са изминали 998 хил. км

25 Feb 2021

Porsche ще представи официално комбито на Taycan следващия четвъртък (4 март 2021). Електрическата кола е напълно готова, но вместо да ни я покажат без камуфлажи, германците предпочетоха да пуснат още снимки от сериозната тестова програма, на която е бил подложен Taycan Cross Turismo

 

Тестовите екземпляри на повдигнатото комби са изминали 998 хил. км по някои от най-лошите пътища в света (странно, не ги видяхме в България), както и на пистите “Нюрбургринг”, “Хокенхаймринг” и овала “Нардо”.

В последните седмици Porsche организира и тестови шофирания за медии, но само на пет пазара, за които отделът по продажби е преценил, че ще има сериозен интерес: Щатите, Великобритания, Норвегия, Нидерландия и Германия. 

Освен лукса, очакван от едно Porsche, комбито на Taycan ще предлага и повече пространство за пътниците на задните седалки, както и по-голям багажник в сравнение със седана.

 

Колата е била тествана в кал, сняг и чакъл, като идеята определено не е за сериозен всъдеход, а за машина, с която да не се излагате в ски курортите, в които снегът не е добре почистен. Porsche я определя като “швейцарско ножче на 21-инчови джанти”. 

 

Първородната Godzilla!