Толкова скоро: Появиха се снимки на C 63 AMG

  • Пет папарашки снимки и един неофициален рендър на новите C 63 седан и комби Пет папарашки снимки и един неофициален рендър на новите C 63 седан и комби
  • Така ще изглежда колата според рендъра на X-Tomi Така ще изглежда колата според рендъра на X-Tomi

26 Feb 2021

C-класата още е топла-топла, току-що излязла от фурната на Benz, а папараците вече засякоха най-бързата версия C 63. Макар тя да е изхвърлила в кошчето добрия стар 4-литров V8, това все пак ще е най-бързата C-класа, така че очаквано проявяваме сериозен интерес. Снимките бяха публикувани от Auto Express.

Все още официална информация няма, но се очаква новият C 63 да се задвижва от 2-литровия 4-цилиндров мотор, използван от Mercedes в A 45. Със сигурност той ще бъде подпомогнат от електромотор, като вероятно мощността да скочи над 510-те коня на актуалното поколение.

Според Car Magazine 4-цилиндровият мотор ще произвежда около 420 к.с. Електромоторът ще има около 200 коня и ще черпи енергия от батерия с възможност за зареждане от контакта. Системната мощност ще бъде около 550 к.с., придружени от 800 Нм. Двойното предаване ще има дрифт режим, а електрическата помощ ще позволява забележително по-бързо ускорение до 100 км/ч в сравнение с актуалния C 63 – вероятно за около 3,5 секунди. 

Друг бонус на плъгин хибридното задвижване е възможността за движение изцяло на ток – например в тези части от градовете, където е забранено да влизат коли с ДВГ. Засега те са малко, но в бъдеще със сигурност ще се увеличават, а ще е тъпо да си купите кола за 150 хил. лв., която е забранено да карате… C 63 ще предлага пробег от поне 60 км на ток, ако сте по-внимателни с десния крак, разбира се.

Очакваме премиерата на C 63 да се състои през есента или зимата на тази година.

 

Първородната Godzilla!