Ако щете вярвайте, но това е Lada 2101, направена в България

  • Галерия с 30 снимки на впечатляващия рестомод Галерия с 30 снимки на впечатляващия рестомод

10 Mar 2021

Когато заговорим за рестомод, рядко бихме си помислили за Lada. Този тук обаче е един от най-добрите, които сме виждали напоследък, при това идва от българското студио GB Design. Колата, за която първо писаха колегите от Autoclub.bg, е Lada 2101, известна повече със заводското си означение ВАЗ 2101 или първоначалното си име Жигули 2101, което се запазва за пазара в Русия дори и след представянето на по-благозвучното Lada.

Конкретният тунинг пакет за интериора е посветен на 50-годишнината на модела (1970 – 2020). Както виждате от снимките, жигулата е много лачена и отвън, но истинските промени са в интериора. Промените са правени изцяло на ръка, отнели са на ателието 4 месеца, и вероятно са увеличили стойността на колата десетки пъти, като са я превърнали в уникален екземпляр. 

Всичко започва с цялостното изкорубване на целия интериор, поставянето на пълно обезшумяване и създаването на нова централна конзола, изцяло собствена разработка на GB Design.

За всички повърхности е използвана висококачествена естествена кожа, а дървените апликации са от орехово дърво. Освен новата централна конзола, GB Design преработва арматурно табло и проектира нови кори на вратите. Седалките са сменени с такива от Toyota.

На няколко места гордо стоят табелки с името на тунинг ателието, датата, на която проектът е завършен (10 октомври 2020), инициалите на собственика и доказателство за уникалността на пакета.

Лукс от Китай!