Audi няма да разработва нито един нов бензинов или дизелов двигател!

  • Насладете им се, докато ги има! Насладете им се, докато ги има!
  • Audi вече има изцяло електрически модели, последният от които е e-tron GT Audi вече има изцяло електрически модели, последният от които е e-tron GT

16 Mar 2021

Audi се готви да спре да използва двигателя с вътрешно горене, съобщава германското издание Automobilwoche. Луксозната марка, част от VW Group, няма да разработва ново поколение двигатели, а ще продължи да подобрява актуалните си мотори, за да спазват все по-сериозните изисквания за вредни емисии и разход на гориво.

Новината не е особена изненада, след като подобно съобщение преди повече от година направи Mercedes, а тенденцията бе подсилена от решението за електрификация и на други марки, включително Volvo, JLR, MINI.

Audi смята до края на десетилетието да превърне основните си модели A4 и A6 в изцяло електрически. Те ще бъдат последвани от кросоувърите, като вероятно последният модел, който ще може да се поръча с двигател с вътрешно горене, около 2035 г., ще бъде лимузината A8.

Audi е водещата компания във VW Group, когато става въпрос за нови разработки, така че промяната определено ще засегне всички марки от концерна.

Маркус Дюсман, изпълнителен директор на Audi, очаква компанията да предлага модели с двигател с вътрешно горене, не по-късно от 2035. От този момент нататък, колите на Audi ще се задвижват изцяло от електромотори.

 

Много практичен и интересен!