Mansory F8XX е зелено Ferrari с 880 к.с. (Галерия)

  • Галерия от 15 снимки на Mansory F8XX Галерия от 15 снимки на Mansory F8XX

21 Apr 2021

Германската тунинг компания Mansory е готова със своята програма за цялостна модификация на Ferrari F8 Tributo. Основаната през 1989 г. фирма от иранско-британския тунер Курош Мансори отново провокира двупюлюсни реакции сред автомобилните фенове.

Новата ябълка на раздора е ето това Mansory F8XX. Проектът се отличава с нестандартно зелен екстериор, комбиниран със златисти ленти и джанти, приковаващ вниманието бодикит и напълно излишен надпис F8XX. Доработката на италианската машина включва и силов тунинг, подобряващ значително техническите характеристики.

След като преглътнете зелено-златистата комбинация фокусът ви вероятно ще спре върху двете малки задни крила. Тези Г-образни спойлери са предпочетени пред варианта за единично традиционно крило. Доработеното Ferrari F8 Tributo получава голям брой карбонови компоненти, част от които са предния сплитер, задния дифузьор и страничните прагове. Карбономанията на Mansory е всеизвестна, често водеща до предозиране.

Mansory F8XX стъпва върху свръх леки ковани джанти, 21-инчови отпред и 22-инчови отзад.

Интериорът също загубва част от заводския си облик. Той получава бежова кожа, бели апликации и разбира се, много елементи от въглеродни влакна. Еблемата на Ferrari с изправеното черно конче е премахната от претапицирания волан и на нейно място е сложено логото на тунера с надпис F8XX Mansory. Всъщност всички емблеми на Ferrari са заменени с такива на Mansory, което за нас си е светотатство.

Целият под също е претапициран с бежовата кожа, заедно със стелките.

Но дотук с визуалните промени. Хвърляме бърз поглед и върху промените по задвижването. Mansory пипват софтуера за управление на двигателя и подобряват изпускателната система. Мързелива работа, но все пак отключват мощност от 880 к.с. и 922 Нм максимален въртящ момент. В заводски вариант 3,9-литровият V8 би-турбо мотор генерира 720 к.с. и 770 Нм. Така че говорим за увеличение от 160 к.с. и 152 Нм. С новите настройки и промени по генерацията ускорението от 0-100 км/ч може да бъде постигнато за 2,6 секунди, а максималната скорост вече достига 354 км/ч.

Лукс от Китай!