Porsche 911 Safari и Subaru WRX STI са новите рали коли на Кен Блок

  • Галерия от 6 снимки на състезателните коли на Кен Блок за сезон 2021 Галерия от 6 снимки на състезателните коли на Кен Блок за сезон 2021

24 Apr 2021

Годината за Кен Блок започна с разчистване на гаража. Той се раздели с първата си състезателна кола, както и с три от емблематичните си Ford-а. Пилотът приключи продължилото 11 години партньорство с Ford и през новия сезон ще кара автомобили с различни емблеми от тези със син овал.

За новия сезон 2021 Кен Блок обяви, че ще прекара по-голямата си част, пилотирайки Subaru WRX STI. С него ще участва в шест от общо седемте кръга от тазгодишния шампионат на Американската рали асоциация. На покрива на автомобила е изобразено знамето на САЩ и разтекъл се надпис „Просто не ми пука“.

И както би казал емблематичният Хорс Фукс: „но това не е всичко!“. Защото Кен Блок е подготвил още една състезателна машина, този път с немски произход от старата школа. Колата от снимката най-горе е Porsche 911 Safari с въздушно охлаждане, подготвено от Tuthill. Автомобилът е модифициран за тежко рали сафари. Именно с него чичо Блок ще се пусне в дългата почти 5000 км надпревара East African Safari Classic Rally. Състезанието ще продължи 10 дни и ще премине през най-тежките пътища на Кения.

Още на следващия ден след изтощителното рали в Африка Кен Блок ще се насочи директно към Baja 1000. Това ще е дебютното състезание на американския пилот с Trophy Truck. Негов съотборник ще бъде 16-годишният оф-роуд състезател Джакс Редлайн (б.а. – готина фамилия).

Отборът на Кен Блок Hoonigan отново си партнира с Monster, като по новите състезателни машини виждаме спонсори като Sonax, Can-Am, Toyo Tires, KW, Forza Horizon и др.

Лукс от Китай!