Opel Manta GSe ElektroMOD е чисто електрическа ретро концепция със 147 коня и стерео Marshall

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

19 May 2021

Не е ли яко стереото в колата ви да е Marshall? Да гледате към фамилията на Джим Маршал, изписана с характерния класически шрифт? Компанията е основана през 1962-ра, като осем години по-късно Opel пускат на пазара култовото си купе, кръстено на респектиращо изглеждащия „Mорски дявол“.

Opel Manta GSe ElektroMOD е изпълнен в духа на оригиналната Manta, с доста класически заемки. Вижте огледалата, лостчетата за ръчно сваляне на стъклата, дори волана. Под предния капак обаче не работи 4-цилиндров двигател, а електромотор.

Максималната мощност е 147 к.с., а максималния въртящ момент е 255 Нм. По-интересното е, че Opel са запазили оригиналната 4-степенна скоростна кутия, която шофьорът може да реши да ползва или да остави колата сама да сменя предавките.

Батерията е с капацитет 21 кВтч, даващи пробег от около 200 км, по думи на немците. Бордовото зарядно пък е с мощност 9 кВт и позволява „наливане на ток“ от еднофазен или трифазен източник.

Вътре? Доста Алкантара, като седалките са взети от Opel Adam S. Зад волана е монтиран 12-инчов дисплей, този в с средата е 10-инчов, а зад ръчната спирачка, която е… ръчна, механична, е поставен и Buletooth говорител със споменатото в началото лого.

Тоест, това не е напълно нова концепция, базирана на съществуващ електрически модел на Opel, а ресто-модифицирана истинска Manta. Което всъщност е яко, но дали да очакваме сериен модел в този дух? Нямаме представа.

Първородната Godzilla!