Stellantis прекратява договорите на всички представителства в Европа, включително България

  • Представяме си изложбена зала, в която двете коли стоят една до друга! Представяме си изложбена зала, в която двете коли стоят една до друга!

25 May 2021

Stellantis, новият автомобилен гигант, който обедини PSA и Fiat Chrysler Automobiles, смята да прекрати договорите на всичките си представители в Европа, считано от юни 2023. Целта е пълно преструктуриране, което включва изграждането на гигантски шоуруми, в които да се предлагат много от 14-те марки на концерна. 

Stellantis включва Peugeot, Citroen, DS, Opel (и Vauxhall), Fiat, Maserati, Jeep, Dodge, RAM, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler и Lancia. Би било интересно в един шоуръм да се появят всички те или поне много от тях. Целта, разбира се, е пестене на средства, като бордът на директорите се е ангажирал пред инвеститорите да постигне 5 млрд. евро годишно намаляване на разходите. Част от него ще дойде от обединените продажбени и сервизни центрове, както и от все по-масовото предлагане на моделите на концерна през интернет платформи за продажби.

Преструктурирането на продажбите и сервиза тепърва ще се обсъжда с представителите на отделните марки в Европа, като това със сигурност ще засегне и многобройните представителства в България.

 

Първородната Godzilla!