Opel показа първи снимки на новата Astra

  • Галерия с първите пет снимки на новата Astra L Галерия с първите пет снимки на новата Astra L

08 Jun 2021

Opel е готов с новото поколение Astra. Три месеца след дебюта на технологичния си близнак Peugeot 308, германската компания, част от групата Stellantis, подгрява с първи снимки на хечбека.

Външността до голяма степен изглежда е повлияна от кросоувъра Mokka, виждаме същите матрични диодни светлини, но изглежда напълно различна от френския модел. Снимки на задницата показват името на модела с големи букви върху задния капак – ретро дизайн, който стана доста популярен напоследък.

Интериорът изглежда също е близък до този на Mokka и вероятно ще разчита на идентични 12-инчов дисплей зад волана и 10-инчов сензорен екран, като последният е леко обърнат към водача.

По всяка вероятност двигателната гама ще включва два плъгин хибрида, изцяло електрически модел и чисти бензинови варианти, но засега няма официални подробности по въпроса. Надяваме се, че бързата Astra OPC ще се появи и при новото поколение, като според слуховете тя също ще е плъгин хибрид с поне 300 коня.

Както и досега, Astra ще има практична версия комби, като производството за всички варианти се връща в завода в Рюселсхайм, Германия.

Първородната Godzilla!