Bugatti тества новия Chiron Super Sport с 440 км/ч

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

24 Jun 2021

Bugatti стигна до последния етап от тестовете на новия свръх Chiron. Super Sport е на трасето на компанията “Ера-Лесиен” в Германия, където се провеждат високоскоростни изпитания, включително с максималната (електронно ограничена) скорост от 440 км/ч. Това означава, че клиентите няма да имат възможността да изпитат абсолютната максимална скорост на колата от над 480 км/ч, но все пак Bugatti дава всичко от себе си платежоспособните клиенти на компанията да не се превърнат във ваденка заради неумели каскади.

Както вече писахме, по същество Chiron Super Sport е идентична, но по-луксозна версия на рекордьорския Chiron Super Sport 300+, който през 2019 г. постигна скоростинад 300 мили/ч и по-точно забележителните 490,48 км/ч.

Серийната версия е ограничена до 440 км/ч от съображения за сигурност, макар и без това на нашата планета да има съвсем малко съоръжения, на които подобна скорост е достижима.

По време на тестовете Bugatti използва над 100 сензора, за да следи температурата в отделни точки от колата, а също да има детайлна информация за поведението на различните системи за охлаждане.

В задната част се намира чудовищният 8-литров 16-цилиндров двигател, познат ви от стандартния Chiron. Гигантът тук достига 1600 к.с. и 1600 Нм. Скоростната кутия на Super Sport е пренастроена, така че включва от шеста на седма предавка при 403 км/ч. 

Целта на тестовете е колата да бъде така настроена, че всеки от бъдещите точно 60 собственици на Chiron да усеща колата комфортно, дори при скорости над 420 км/ч.

Ако все още имате интерес, пригответе си 3,2 млн. евро...

 

 

Много практичен и интересен!