Bentley вече предлага най-големите карбонови джанти в света

  • 22-инчови са и са толкова скъпи, че Bentley не иска да каже колко 22-инчови са и са толкова скъпи, че Bentley не иска да каже колко

26 Jul 2021

Bentley вече предлага нови 22-инчови карбонови джанти за Bentayga. Олекотените търкала са разработени от Mulliner и са с 6 кг по-леки от сравними алуминиеви колела. Това прави 24 кг на комплект, което по принцип е доста, ако говорим за Lotus или 911, но не прави голяма разлика при тежащата 2,5 тона Bentayga. Все пак голямата промяна в поведението при карбоновите колела не се дължи само на масата, но и на твърдостта – карбоновите джанти се огъват много по-малко от алуминиевите и затова се използват в моторните спортове. Дали ще са ви полезни при Bentayga зависи от начина, по който я карате.

Bentley отбелязва, че новият модел джанти е минал успешно пълните изпитания на германския TUV и е първият карбонов комплект, който може да се похвали с това. Компанията твърди също, че карбоновите джанти са по-безопасни при инцидент, защото – за разлика от алуминиевите – при удар в остра дупка не позволяват на гумата да спадне мигновено.

Компанията не споделя цената на новите джанти, но не очакваме да са евтина опция.

 

Първородната Godzilla!