Ferrari Service Sofia отвори врати. Мястото е страхотно!

  • Галерия с 24 снимки. Галерия с 24 снимки.

30 Jul 2021

Най-накрая, официално дилърство и сервиз на Ferrari у нас! Това наистина е страхотна новина, не само за собствениците на колите с кончета на капака (тук изключваме Mustang, за тях има отдавна), а за всички автомобилни фенове в България. Защото всички можем да напишем ‘Ferrari Roma’ в интернет, но да го видим на живо, да го чуем, в компанията на още няколко и много различни един от друг модела на марката, е съвсем различно изживяване.

Ferrari Service Sofia беше почти завършен още през декември, когато за първи път писахме за него, но снощи (30.07) бе официалното откриване. Чиято същинска официална част бе кратка и стегната, перфектно издържана от главните отговорници за реализацията на тази мечта, както я нарече Милен Христов, главен човек в „Ауто Италия“. Митко Стоименов, с когото пък ви запознахме с реставрацията на едно доста специално Maserati Quattroporte, също изрази вълнението си, че Ferrari Service Sofia е вече реалност.

През останалото време се радвахме на автомобилите и на разговорите с хора като нас, автомобилни фенове. Това също е изключително ценно, комуникацията с вълнуващи се от тази тема „съмишленици“, място за събиране на каквито бе и е Ferrari Service Sofia.

Какво точно обаче представлява FSS? Шоурум за ‘Ferrari Certified’ автомобили и официален сервиз на марката. Първото означава, че колите не са чисто нови или поне не по белег първа регистрация, те реално са употребявани, но в изложбената зала може да видите коли на по 1000-3000, а и по-малко километри. Така, че ‘second hand’ тук не е в смисъла, в който сме свикнали. Това са одобрени от Ferrari екземпляри с пълна сервизна история и перфектно състояние. Ако искате обаче чисто ново? Предполагаме, че няма да е проблем да се сдобиете и с такова, стига да може да си го позволите.

Експозицията в шоурума на бул. „Христофор Колумб“ №43 се сменя постоянно, което е чудесно за нас, защото е нещо като перманентно мини изложение на Ferrari. В момента там може да видите Ferrari F8 Tributo, супер конче със 720 коня, време 2,9 сек от 0 до 100 и макс. скорост от 340 км/ч. И прекрасен звук! До него е откритото Portofino, 600 коня, 3,5 до сто, както и GTC4 Lusso – супер комбито, което е по-скоро ‘shooting brake’ с предно разположен V12 с 690 коня и в якия цвят ‘Grigio Ferro’ металик. Тази кола е и с ADV.1 джанти по линия на Novitec, тунинг ателието, което е официално представено у нас именно от „Ауто Италия“.

Има и още, представител на по-старата школа, прекрасното 2005 Ferrari 612 Scaglietti на под 40 хил. км и в перфектно състояние. Това е любимия модел на Ерик Клептън или поне бе преди време, но и днес колата изглежда убийствено. Този екземпляр е на под 40 хил. км и се продава за 86 500 евро, като част от колите с информация за тях и цени може да намерите на сайта sofia.ferraridealers.com/en_gb.

Сервизната част? Към нея има изглед през витрина от зоната за отдих, супер стилно и луксозно кътче с италиански мебели, с кожени възглавнички с логото на Ferrari и плакати с кадри от исторически за марката модели и моменти. Самият сервиз е по-скоро, като изложбена зала, също с арт кадри на различни части от модели на марката, окачени по стените.

Така, че честито на всички нас. Може да последвате Ferrari Service Sofia в Instagram и Facebook (кликнете на оранжевите букви), за да сте винаги запознати с актуализацията на това мини изложение, а от нас очаквайте – защо не - скоро и представяне на модел с конче на предния капак.

Лукс от Китай!