Ferrari пусна електромобил, но не е каквото очаквате

  • Галерия със снимки на Testa Rossa J, включително с оригиналното 250 Testa Rossa от 1957 г. Галерия със снимки на Testa Rossa J, включително с оригиналното 250 Testa Rossa от 1957 г.

10 Aug 2021

Ferrari представи изцяло електрически модел. Но има уловка. Не става въпрос за реална кола, а за умален екземпляр – реплика на Ferrari 250 Testa Rossa от 1957 г. в размер ¾. 

Този тип играчки е популярен сред платежоспособните колекционери, но на практика това не е пълноразмерна кола. Освен това новото Ferrari Testa Rossa J дори няма право да носи регистрационна табела. На мястото на епичния V12 на оригинала е монтиран електромотор, захранван от три батерии.

Все пак е важно да се отбележи, че окачването е точна реплика на оригиналното и предлага възможности за настройки, а 12-инчовите джанти са обути в съвсем реални гуми Pirelli. Арматурното табло също е точна реплика на истинското, с тази разлика, че на мястото на показанията за температурата на маслото и оборотите са поставени данните за заряда на батерията.

Тъй като умалената кола няма право да излиза по пътищата, то възможностите за управление са ограничени до частната ви писта или алеите на имението на баща ви. Количката все пак не е изцяло детска играчка. В зависимост от четирите режима на движение, тя може да достигне до 60 км/ч. 

Ferrari ще предложи на клиенти точно 299 екземпляра, като цената от 93 000 евро подсказва, че е по-вероятно електричката да живее в стъклен гараж, отколкото младият ви наследник да върти дрифтове на двора. Всяка от споменатите 299 коли може да бъде боядисана в 53 различни цвята, както и да получи 14 оригинални цветови решения от 50-те и 60-те.

 

Първородната Godzilla!