Това е най-луксозното Bentley, правено някога. Новият Flying Spur Mulliner!

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

13 Aug 2021

Bentley не прави масови коли, но дори в гамата на славния британски производител има йерархия на лукса. Според тази йерархия Flying Spur стои на най-високото стъпало. А версията Mulliner на Flying Spur дори кръжи малко над него…

Най-скъпата и елегантна лимузина на Bentley беше представена преди броени часове по време на автомобилното шоу в Монтерей, Калифорния. Идеята на версията Mulliner е да задоволи и най-претенциозните клиенти на Bentley. А те са си претенциозни, повярвайте.

Лимузината стъпва на нови 22-инчови колела, разработени специално за тази версия. Капачките с логото на Bentley никога не се обръщат наобратно – самонивелиращите се механизми ги държат винаги в изправено положение. Ако се загледате внимателно в предницата, ще откриете, че решетките са оформени като хиляди малки диаманти. Фаровете също са обрамчени с кристали, а диамантената тема продължава в интериора.

Стилните седалки от естествена кожа (Bentley вече предлага и алтернативи за клиентите, които държат да няма убити крави в интериора на колата им) повтарят мотива на диамант в диаманта, като изработката им отнема космическите 18 месеца. Това е година и половина! Всяко кресло е зашито със 712 отделни шева, като контрастните нюанси са по желание на клиента.

Дори контролните уреди са получили специален дизайн, който да отговоря на лукса на Mulliner. Като стана въпрос за лукс – пътниците на задните седалки разполагат с индивидуални масички, подобни на тези в самолет, само че облицовани с кожа и сгъващи се електрически. Очаквано дори дистанционното за отключване е облицовано със същата кожа, каквато е използвана за седалките.

Версията Mulliner може да се поръча с всяка от задвижващите системи на Flying Spur, което включва хибридния V6 и класическия V8. Доста по-вероятно обаче е тя да пристига преимуществено с големия W12. В този случай ускорението до 100 км/ч пада под 4 секунди (едва ли някой ще прави ластици с Bentley, но знае ли човек...), а максималната скорост достига внушителните 333 км/ч. Което превръща Flying Spur Mulliner в най-бързия хол на колела.

Първородната Godzilla!