Готова е първата двойка Bentley Bacalar и Blower – най-странният комплект нови коли в продажба в момента

  • Галерия с осем снимки на странното дуо Галерия с осем снимки на странното дуо

21 Aug 2021

Bentley, и по-специално Mulliner, са готови с много специална двойка коли. Това са чисто новото Bacalar и също “чисто новото” Bentley Blower – точно копие на едноименната кола от 1929 г. И двете машини са първите произведени от серия от по 12 екземпляра. Ретро машината е абсолютно точна реплика на чудовището, създадено, за да се състезава в Льо Ман.

Всичко по Blower е създадено с мисъл за максимална точност спрямо оригинала – боята, например, използва модерни технологии, но отговаря с максимална точност на цвета, използван през 20-те и 30-те години. Blower Car One, както се казва моделът, е точно копие на стария автомобил с изключение на три детайла – пяната за обезопасяването на резервоара, модерната електрическа горивна помпа и модерния алтернатор, възпроизведен във вида на оригиналната система.

Двигателят обаче не се различава от оригиналния 4,5-литров мотор с алуминиеви бутала, четири клапана на цилиндър и компресор от миналия век. Мощността му е 240 к.с., само помислете какво са означавали тези коне през 30-те…

Bacalar е изцяло модерна кола. Дори свръхмодерна. Стъпва на разработени специално за модела 22-инчови джанти, които са толкова сложни и скъпи за направа, че едва ли ще искате да ги одерете на някой бордюр. Зелените детайли по тях се повтарят също на предната решетка, във фаровете и в задната част на колата.

Други детайли са оставени в черно за по-добър контраст, например А-колоните и страничните отвори за охлаждане. Самият цвят на каросерията също е уникален и избран специално от клиента.

Под предния капак работи W12 мотора на Continental GT Speed, който има 659 к.с. и осигурява ускорение до 100 км/ч за 3,7 секунди и максимална скорост от 321 км/ч.

Bentley продава двете коли само в комплект, като ще произведе по 12 броя от всяка. Bacalar – индивидуализиран до най-малкия детайл според желанията на клиента, а Blower – копие на колата отпреди 100 години до най-малкия детайл.

 

Първородната Godzilla!