Novitec поправи пропуските на Ferrari по новото F8 Spider

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

13 Sep 2021

Клиентите на Ferrari са доста взискателни хора и от Маранело се стараят да угаждат на всичките им прищевки. Дори сред тях обаче се намират някои, за които италианските коли не са достатъчно специални. Те обикновено се насочват към няколкото ателиета, които си позволяват да тунинговат кончетата от Маранело. 

Novitec е сред най-дръзките от тези тунинг ателиета и работата по F8 Spider го доказва. 

 

На първо място тунингарите са работили по дизайна, като са добавени нов сплитер, преден капак, въздуховоди, спойлер и дифузьор – всички от въглеродни влакна. Корубите на огледалата, дръжките на вратите и капакът на двигателя също са от лекия неметал.

За модела са избрани 21-инчови (22 инча на задния мост) джанти с бронзов завършек от Vossen, обути в гуми с широчина 255 мм отпред и 335 мм отзад.

Окачването е приближено към асфалта с 35 мм, което със сигурност се отразява добре на поведението при добър асфалт, но би било ад, ако подкарате това бижу по нашите пътища. Точно за неравности, но свързани с рампи пред хотели или легнали полицаи, е монтирана хидравлична система, която вдига предния мост с 40 мм.

Характерно за Novitec е, че тунинг ателието не се ограничава само до външни промени, но е увеличило също мощността на 3,9-литровия V8. Тя е нараснала от 720 на 800 к.с., съчетани с 900 Нм към задния мост. Тези промени позволяват ускорение до 100 км/ч за 2,6 секунди (-0,2 сек спрямо стандартната версия), достига до 200 км/ч за 7,8 секунди (-0,4 сек) и максимална скорост от 340 км/ч.

И понеже това е кола за хора, които държат да демонстрират дълбочината на банковата си сметка на всички, Novitec предлага цял куп екстри, с които да допълните и така скъпия продукт. Например изпускателна система от инконел, към която може да се поръча златно покритие.

 

Много практичен и интересен!