Това е първата Lada Niva, сглобена в Германия

  • Галерия от 8 снимки на Lada Niva Legend 2021, сглобена в Магдебург Галерия от 8 снимки на Lada Niva Legend 2021, сглобена в Магдебург

21 Sep 2021

Произведена в Германия Lada Niva? Да, ето я! Това е първият екземпляр, той е версия Legend и струва три пъти повече от руски такъв. Цената на сглобен в Германия модел е 19,9 хил. евро.

Компанията, сглобила Lada Niva в Германия, е Partizan Motors. Тя е специализирана в разработването на високопроходими автомобили. Асемблирането на Niva се осъществява в немския град Магдебург. Планирано е производството на партида от 50 броя Niva. Всички те ще бъдат маркирани със съответна табелка и сертификат от производителя, потвърждаващ, че колата принадлежи към ограничено издание.

От Partizan Motors обявиха защо Niva Legend е три пъти по-скъпа от руския си брат. Първо, колата е модифицирана: клиренсът е увеличен, монтирани са по-леки джанти с оригинален дизайн и гуми BF Goodrich с размери 215/65 R16, има допълнителни странични прагове, арки на калниците и въздухозаборник на предния капак.

Освен това Niva-та от Магдебург е със силова броня с място за лебедка, релси на покрива, шнорхел, лайстни по горния ръб на каросерията и LED фарове. Немската Niva е с черен интериор от еко кожа с червени шевове.

Partizan Motors отбелязват, че въпреки решението на АвтоВаз да спре официалните доставки на автомобили Lada за Европа, те продължават да се радват на широка популярност сред германската автомобилна общност и се доставят, заобикаляйки ембаргото върху продуктите на руската марка.

По данни на Partizan Motors в Германия има около 250 броя от Lada Niva Legend  2021.

Първородната Godzilla!