Ferrari вади нов атмосферен уникат до края на годината!

  • Показаните тук 812 Competizione ще предоставят единствено атмосферния си V12. Монококът ще идва от LaFerrari Показаните тук 812 Competizione ще предоставят единствено атмосферния си V12. Монококът ще идва от LaFerrari
  • Вече тестовите прототипи бяха засечени от папараците Вече тестовите прототипи бяха засечени от папараците

23 Sep 2021

В магическата гора се говори, че вълшебната конюшня от Маранело скоро ще се сдобие с нов обитател – специално конче, базирано на LaFerrari и произведено в един-единствен брой. Продуктът на Ferrari Special Projects ще бъде представен през ноември. 

Запознати, сред които познавачът на Скудерията Марсел Масини, твърдят, че става въпрос за хиперкола, използваща монокока на LaFerrari, но задвижвана от атмосферен V12. Най-вероятно ще се използва  6,5-литровият V12 на 812 Competizione, но с увеличена мощност - вероятно около 850-860 к.с., при това без хибридно задвижване.

 

Суперколата ще използва 8-степенен автоматик, който ще предава споменатите коне към задните колела.

Тъй като става въпрос за уникат, поръчан от заможен колекционер на Ferrari-та, то дизайнът ще бъде тясно съобразен с неговия вкус. Според непотвърдена информация колата ще бъде вдъхновена от 330 P4 от 1967 г.

Ако премиерата наистина е насрочена за ноември, то най-вероятно това ще се случи по време на Ferrari World Finals между 16 и 22 ноември 2021. Събитието се провежда на пистата “Муджело” и събира стотици собственици и маниаци на тема Ferrari.

 

Много практичен и интересен!