Без гориво за колите, а сега и без ток за електричките във Великобритания


01 Oct 2021

Положението във Великобритания хич не е розово. Кризата с липсата на достатъчно горива по бензиностанциите е допълнена и от такава с липсата на достатъчно ток за презареждане на електромобили.

В момента се подготвя закон, с който да се предпази електропреносната мрежа от претоварване. Той предвижда в пиковите часове на деня да се забрани използването на зарядните станции за електрически и плъг-ин хибриди в дома и офиса. Така тези устройства няма да могат да бъдат ползвани сумарно по 9 часа на денонощие.

Новите зарядни станциите трябва да бъдат смарт, свързани с интернет и с ограничаващи настройки за ползване от 8 до 11 преди обяд и между 16 и 22 часа следобяд. При все още незнайни условия потребителите могат да променят тези настройки.

С тези регулаторни промени правителството на Острова очаква да се избегне претоварване на електрическата мрежа и тя да работи без прекъсване. Логично е така да бъде, като просто ви забранят да я ползвате, тя няма и да спре да работи.

Станциите за зареждане на електрически превозни средства на публични места като магистрали и тези в градовете ще работят без ограничения. Министерството на транспорта във Великобритания очаква на територията на кралството да има в движение около 14 милиона електромобила до 2030 г. Именно това е причината да се търси алтернатива за проблема, когато техните собственици се приберат от работа и ги включат да се зареждат.

Първородната Godzilla!