Mercedes показа нова G-класа само за военни и правителствени цели

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

02 Oct 2021

Mercedes-Benz представи нов вариант на класическата си G-класа. Динозавърът носи означението W464 и не е базиран на актуалното второ поколение на модела, а на версията W461 от 1989 г. Това означава добре познатото шаси и окачване, способно да ви измъкне от наистина тежки ситуации извън пътя. 

Новият модел W464 няма да се предлага в магазините на компанията, а ще може да поръча само на държавно ниво за военни цели, спасителни служби и държавни организации.

Вариантът ще бъде само един и при това дизелов – противно на масовата електрификация в обичайния автомобилен пазар. Очевидно за наистина тежки ситуации и сериозна употреба инженерите на Benz все още смятат, че дизеловото задвижване няма алтернатива. Новият модел ще се предлага само като G 350 d и ще използва 2,9-литровия редови шестак OM 656 D 29 R SCR, който все пак е един от най-модерните дизели в света и дебютира за първи път при актуалната S-класа. Тук моторът ще бъде дефорсиран до 250 коня и 600 Нм, последните – налични от 1200 об/мин. В S 350 d този мотор има 286 к.с., въртящият момент е същият. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.

Машината разполага с 24-волтова електрическа система. Иначе отвън промени практически няма, ако не броим новите диодни светлини, които вероятно са особено съществени, докато правите нощни преходи в райони с военни конфликти…

От снимките виждаме, че колата ще се предлага както със стандартна кабина с пет врати, така и с възможност за надстройка, ако решите да монтирате някакво въоръжение, предполагаме.

 

Лукс от Китай!