Още снимки на маскираната нова Honda Civic Type R

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

13 Oct 2021

След, като преди седмица Ради писа за задаващото се ново поколение Honda Civic Type R, ето че се появиха още снимки на маскирания прототип. Те са с произход pistonheads.com и на една от тях дори се вижда интериора на колата.

Волан покрит с алкантара, подлакътникът също, голям централен дисплей, интересен мотив в стил „пчелна пита“ за надлъжната лайсна с въздуховодите, и готин скоростен лост с метална топка, който е за ръчна кутия (ура!).

Отвън? Схемата с три ауспуха е запазена, големият спойлер също остава, макар че, ако следва логиката на сегашния модел, който карахме скоро, Honda ще предложи и версия с доста по-скромно крило. В предния капак изглежда има истински отвор за охлаждане, а спирачките са Brembo.

Друго? Ще трябва да почакаме още малко за да разберем параметрите на колата, но по всяка вероятност ще се задвижва от модификация на сегашния 2-литров VTEC мотор. Макар, че Ради цитира и слухове, които загатват и за хибридна версия. Разгледайте галерията и наваксайте с видеото ни за Civic Type R, ако сте го пропуснали.

Лукс от Китай!