Останаха точно 40 броя Bugatti Chiron

  • Галерия с 10 снимки на могъщия Chiron Галерия с 10 снимки на могъщия Chiron

26 Oct 2021

Bugatti е към края на производството на Chiron. Обявените 500 броя вече са почти изцяло купени и произведени – точно в тази последователност, защото едно Bugatti първо се поръчва и след това се произвежда според желанията на клиента за цвят, интериор и т.н.

Последните 40 варианта ще са само от модификациите Pur Sport и Super Sport, докато пет години след дебюта си, стандартният Chiron вече не може да бъде поръчан.

Върховата версия Super Sport (3,2 млн. евро) развива впечатляващите 440 км/ч, като по пътя към тях вдига 200 км/ч за 5,5 и 300 км/ч за 12,1 секунди. Скоростната кутия е с нови настройки, които са преработени за високи скорости. Така например превключването от шеста на седма предавка при пълна газ се случва при 403 км/ч. 8-литровият W16 произвежда 1600 к.с. – с 60% повече, отколкото имаше във Veyron, когато за първи път този двигател се появи на бял свят.

Вариантът Pur Sport (3,0 млн. евро)пък е с по-твърдо окачване, по-добро притискане към асфалта и по-ниска максимална скорост за сметка на по-спортно поведение на писта и по пътища със завои.

 

 

Първородната Godzilla!