Novitec Roma е от колите, които няма да виждате често по улицата

  • Novitec подхожда изденадващо скромно към Roma Novitec подхожда изденадващо скромно към Roma
  • Промените са съвсем фини Промените са съвсем фини
  • На тази снимка е стандартната Roma без тунинг На тази снимка е стандартната Roma без тунинг
  • А това е задницата на стандартния модел А това е задницата на стандартния модел
  • Дори в интериора промените не са забележителни Дори в интериора промените не са забележителни

18 Nov 2021

Няма скромно Ferrari, но дори с тази уговорка, все пак Roma е от по-дискретните коли на италианците. Тунинг магьосниците от Novitec явно разбират това, защото предлагат доста семпъл пакет за бейби Ferrari-то. Той включва фини промени по каросерията, а също увеличаване на мощността на двойно турбинирания V8.

Промените по предницата включват нов сплитер и предна решетка, аеродинамиката е леко усъвършенствана, а корубите на огледалата са изработени от въглеродни влакна. В задната част има нови апликации около светлините, дифузьорът е преработен, добавена е също вертикална перка в средата му. Като цяло промените са доста леки (вижте снимките на оригиналната кола в цвят Grigio Alloy).

Стандартната Roma, промените от Novitec са трудно различими

Най-забележителната промяна са джантите от Vossen – 21-инчови (с гуми 255/30 ZR 21) отпред и 22-инчови (315/25 ZR 22) отзад. 

Окачването е свалено с цели 35 мм, като на предния мост е монтирана електрическа система за повдигане с 40 мм, за да не одраскате носа на Roma, ако се сблъскате с легнали полицаи или рампи.

3,9-литровият V8 е с увеличена мощност. Вместо стандартните 620 к.с. и 760 Нм, на разположение са 704 к.с. и 882 Нм. Това позволява по-бързо ускорение до 100 км/ч (3,2 секунди) и до 200 км/ч (8,9 секунди), и дори увеличение на максималната скорост до 325 км/ч.

 

Първородната Godzilla!