GAZ с официално представителство у нас

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

27 Nov 2021

Новото поколение работни автомобили на GAZ се наричат GAZelle NN и на практика нямат нищо общо с предходните издания отпреди 10-15 години. Машините са с изцяло нова конструкция и задвижване, като засега моторът е един, доказалият се ЕА189 2-литров TDI агрегат на Volkswagen със 136 к.с. и 340 Нм, а скоро се очаква монтирането и на по-мощен 2,8-литров американски мотор Cummins.

За самите автомобили обаче може да научите повече от сайта на марката у нас gazbulgaria.bg, като кликнете тук или долу на картинката с различните модификации. Новината е, че бе даден официален нов старт на марката у нас. Събитието се проведе на 25 ноември, на което бе обявено партньорството между „Йист кар рентал енд трейдинг“ ЕООД и ГАЗ (Группа ГАЗ/GAZ GROUP). Тогава бе и открит първия официален автосалон и сервизен център в София, под шапката на „Ауто Италия“ ЕАД, намиращ се на бул. „Христофор Колумб“ 43.

В церемонията участваха Н.Пр. Елеонора Митрофанова, директорът по износа на ГАЗ - Леонид Дългов, и  представителите на българския партньор на руската компания. „Целта ни е да докажем големия потенциал на руските товарни автомобили ГАЗ. Стартирахме продажбите още през септември и вече сме реализирали над 100 реализирани автомобила, като до края на годината очакваме техният брой да достигне 200. Дългосрочно целим  50% пазарен дял в сегмента“, заяви при откриването Милен Христов, член на съвета на директорите на Авто Юнион.

„Сред големите предимства на руските товарни автомобили на ГАЗ са отличното съотношение цена-качество, както и бързите доставки. Поръчките за GAZelle NN се изпълняват веднага, без каквито и да било забавяния. Недостигът на нови лекотоварни автомобили на световния пазар, породен от дефицита на чипове не засягат руската автомобилна промишленост по никакъв начин”, сподели още Милен Христов.

Предлаганият модел за България е GAZelle NN, който е и най-новият модел на марката. Версиите покриват къси и дълги бази бусове и шаси кабини с 2+1 или 6+1 места. Проектирани за тежките условия по пътищата в Русия, товарните автомобили ГАЗ се отличават с изключителна надеждност и издръжливост. В допълнение, те имат модерен дизайн и са снабдени с редица съвременни технологии и удобства. GAZelle NN са най-атрактивно ценово позиционираните модели в своя сегмент.

 

 

Първородната Godzilla!