Така ли изглежда Ferrari Purosangue без кaмуфлаж?


03 Dec 2021

Вирусът SUV зарази почти всички автомобилни марки, част от които доскоро се клеха, че никога няма да направят такъв модел. Гледайки от успеха на BMW X5 в края на 90-те, Porsche бе от първите, които изневериха на думите си и рискуваха с Cayenne в началото на новия век. Останалите производители на луксозни и суперколи се забавиха значително, но в крайна сметка днес имаме Lamborghini Urus, Bentley Bentayga, Aston Martin DBX и Rolls-Royce Cullinan.

Наред е Ferrari! Първият SUV на компанията, носещ името Purosangue, е почти готов. И негови предсерийни версии вече се тестват по пътищата на Модена.

Прототипите на Ferrari Purosangue вече са заснети от дебнещите папараци, но всички са покрити с плътен черен камуфлаж. Силуетът на заводския модел обаче е достатъчно ясен, че да позволи на въображението да си представим какво да очакваме от Ferrari.

Рендърът най-горе може да ни подскаже, но може и да ни заблуди, тъй като е дело на виртуалния артист, стоят зад социалната медия Superrenderscars. Скоро ще разберем дали се доближава до реалността, тъй като Purosangue ще излезе вероятно още през следващата 2022 г.

Дебютният SUV на Ferrari със сигурност ще предизвика много реакции, когато бъде представен. Италианската компания очаква това да бъде нейния най-продаван модел в портфолиото, в което в момента няма такова „животно“.

Ferrari Purosangue ще бъде плъг-ин хибрид с V6 би-турбо двигател, най-вероятно 3,0-литров, какъвто има при 296 GTB. Бензиновият мотор трябва да генерира малко над 650 к.с. при 8000 об/мин, а с помощта на електомотор сумарната максимална мощност ще достигне към 820 к.с.

Може да не се хареса на покойния основател на марката Енцо Ферари, но Purosangue поне ще бъде мощен.

Първородната Godzilla!