Може да управлявате Porsche Vision GT лично след 4 март 2022

  • Галерия с 24 изображения на колата Галерия с 24 изображения на колата

06 Dec 2021

Това е едно от най-редките и в същото време най-достъпни Porsche-та. Новото Vision Gran Turismo е създадено за играта Gran Turismo 7, която ще бъде достъпна за PS4 и PS5 от 4 март 2022. И макар Vision GT да съществува в един-единствен екземпляр, ще имате възможност да го карате.

Porsche съвсем не е първият производител, който прави кола специално за серията Gran Turismo. Виждали сме подобни от Mercedes-Benz, McLaren, Lamborghini, Jaguar… Разликата е, че дигиталната кола на Porsche всъщност изглежда доста реално. Компанията смята да използва елементи от дизайна в бъдещи серийни свои модели.

 

Би било супер, защото Vision GT ни напомня по пропорции на Carrera GT и други легендарни Porsche-та с централно разположени двигатели.

Интериорът е смес от футуристични и класически форми и пропорции. Кръглите уреди са препратка към състезателните коли от средата на миналия век, но са напълно дигитализирани. В играта някои от уредите ще бъдат заменени от още по-футуристични холограмни изображения.

Донякъде очаквано, новото състезателно Porsche е изцяло електрическо, но компанията не споделя допълнителни подробности. 

Новата Gran Turismo 7 ще бъде достъпна на 4 март 2022 и ще може да се играе както на старата конзола PS4, така и на новата PS5.

 

Лукс от Китай!