Bugatti Sur Mesure Chiron Pur Sport идва с нов отдел за поръчкови версии (Видео)

  • Галерия от 17 снимки с Bugatti Sur Mesure Chiron Pur Sport Галерия от 17 снимки с Bugatti Sur Mesure Chiron Pur Sport

09 Dec 2021

Bugatti пусна нова версия на Chiron. Някой изненадан? Надали. Но новината идва в комбина с нещо, което липсваше, поне официално, под покрива на фабриката в Молсхайм. И това е отдел, занимаващ се с поръчкови версии, какъвто отдавна има в McLaren например.

Но първо малко думи за новото Bugatti Sur Mesure Chiron Pur Sport и после ще ви разкажем накратко и за новата дивизия.

И така, този син Chiron е направен на базата на Pur Sport и носи името Sur Mesure, което в буквален превод от френски означава „по мярка“. Заигравката с името е, че Bugatti вече може да изпълнява желанията на клиентите си за персонализация. Да са им „по мярка“.

Bugatti Sur Mesure Chiron Pur Sport е вдъхновен от състезателния Type 51, с който Луи Широн и Ахил Варзи печелят Гран при на Франция през 1931 г.

Това е причина Chiron Sur Mesure да получи същия номер 32, с който е записана победата пре 31-ва. Този елемент е един от няколкото възможни, които могат да бъдат поръчани за специалните версии на Chiron.

Хиперколата получава отвън и отвътре инициалите на основателя на компанията Еторе Бугати “EB”. Надпис Grand Prix е изписан на праговете, както и в краката под централната конзола.

Откъм задвижване Sur Mesure не се различава от Pur Sport. Добре познатият на всички ни 8,0-литров четворно турбиниран W16 разполага със стандартните 1500 к.с. и 1600 Нм.

Приключваме тези редове, връщайки се на темата за новия отдел. Той се казва Bugatti Sur Mesure и хората в него ще се занимават с индивидуализация, която се различава от стандартния конфигуратор при избор на автомобил. Излишно е да казваме, че всички тези номера, бродерии, цветови комбинации, инкрустрации... само ще увеличат значително и без това високата цена на което и да е Bugatti. Но пък ще го направят и по-различно и открояващо се.