Изберете си: BMW X5 M Competition или Merc-AMG G 63? И двете, тунинговани от G-Power

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

10 Dec 2021

Две доста различни коли – X5 и G-клас, семеен спортен баварец срещу респектиращ ръбат шваба. Тунинг ателието G-Power се погрижи да намали разликите между тях, поне по отношение на мощността. И в двата случая тя е вдигната до 800 к.с. Предлагат се и по-скромни пакети, но ние се придържаме към принципа “ако ще е гарга, да е рошава”. При BMW за основа е използван X5 M Competition, топ моделът, като 4,4-литровият V8 по принцип има “само” 625 к.с. В случая освен споменатата мощност, въртящият момент също е увеличен до 950 Нм. При Merc 4-литровият V8 е дори по-сериозно оръжие, защото творението на G-Power се е сдобило с 1050 Нм.

По пътя към тези забележителни числа, и двете коли са получили нови турбини, като G-класата може да се похвали и с нова изпускателна система с възможност за настройка на клапите за още по-опустошителен звук, както и за спазване на приличен тембър, когато сте в града и не искате да си имате проблеми със закона.

Имената на двете коли са GX5M Bi-Turbo за BMW и GP 63 Bi-Turbo за Mercedes-а. Още една прилика – и двете може да се поръчат с 23-инчови джанти с индивидуален дизайн за всеки от двата динозавъра.

 

Първородната Godzilla!