Този 1973 Газ M21 се продава за 15 900 лв. Колата респектира

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

22 Dec 2021

Тази почти 4,8-метрова прелест на съветското автомобилостроене е позната и като Волга М21, каквато не очаквахме да видим в Classic Cars Club. Последният път, когато посетихме това магическо място на Ради, снимахме… Mercedes-Benz SLR McLaren, като очите ни останаха и по прекрааасното 1992 Porsche 911 Carrera RS. Последното е на едва 1807 км и е мечта!

Но, обратно към Съветския съюз и този негов представител. Автомобилът е в добро техническо състояние въпреки почти половинвековното си съществуване. В обявата пише, че е на 1 км и че няма никаква ръжда, което го прави добра база за реставрация. Макар, че и така изглежда добре.

Под големия преден капак работи 2,4-литров 4-цилиндров бензинов мотор с мощност 75 к.с., който е способен да ускори возилото до около 135 км/ч. Но тук скоростта не е толкова важна, колкото статуса на тази съветска класика.

Но ако все пак мощността ви се струва недостатъчна, може да комбинирате този проект с един мотор от… Porsche Carrera GT, за който писахме сутринта. Все пак сезонът е зима (гараж) и трябва да се прави нещо през по-бавните месеци след нова година.

Шегата настрана, колата е обявена е за 15 900 лв. и може да се види и на живо в шоурума на ул. „Индустриална“ 11 в София. Екземплярът заслужава внимание и нов собственик, които да се грижи добре за него.

Лукс от Китай!