Ferrari празнува 75 години през 2022 г.


29 Dec 2021

Новата 2022-ра ще бъде специална година за хората, работещи в Маранело. Компанията, която създаде Енцо Ферари през 1947 г. ще отпразнува своя 75-ти рожден ден и ще видим хората, които са направили всичко това възможно.

Колата, спряна отляво на червеното и добре познато LaFerrari, е първият автомобил, излезнал от фабриката с емблема на Ferrari. Това е Ferrari 125 S, който полага основите за следващите спортни и състезателни коли на марката с черно изправено конче.

От сглобяването на този дебютен модел до днес минават няколко поколения инженери, дизайнери, състезатели, работници, служители... прекарали живота си, творейки или карайки за Ferrari. И именно към тях ще бъде насочено вниманието по време на празненствата от 75-годишнината през 2022 г.

В края на годината Ferrari показа логото по случай 75-тия рожден ден. В мозайка са събрани лицата на служителите, „заслужаващи признание за отдадеността и решителността, които са показали през толкова много години“, казват от Ferrari.

„За тази специална година създадохме специално изображение: скулптура, съставена от хиляди компоненти, изковани тук в нашата фабрика и позиционирани един по един от моите колеги от Ferrari. Това е символ на духа на Ferrari, който се споделя както тук, в Маранело, така и от цялото ни семейство по света. Той отразява същността на това кои сме ние, нашите изминали 75 години и нашето бъдеще. Това е символ на компанията, която както веднъж каза Енцо Ферари, преди всичко е направена от хора“. Това сподели президентът на Ferrari Джон Елкан.

През предстоящата 2022 г. Ferrari ще демонстрира с множество събития успеха на марката, резултат на добрата екипна работа и страстта на хората.

Първородната Godzilla!