Това ли е най-добре изглеждащата Skoda?


11 Jan 2022

Премиерата на Skoda Enyaq Coupe е насрочена за 31 януари и ще се състои в чешката столица Прага. Остават само три седмици, като компанията от  Млада Болеслав поддържа огъня с нови подробности.

Преди месец ви показахме официални снимки на тестов прототип на модела, но камуфлажът по каросерията не позволява човек да си представи добре какво се крие отдолу. Сега от Skoda пускат нова порция от пъзела, хвърляща повече светлина върху крайната картина.

Тийзърите на изцяло електрическата Skoda Enyaq Coupe iV разкриват дизайна на кросоувър купето. Той е доста по-аеродинамичен и по-агресивен от стандартната версия. И повдига въпроса дали това е най-добре изглеждащата Skoda?

И двете версии на Skoda Enyaq са изградени върху платформата Modular Electrification Toolkit на VW Group, върху която се правят още VW ID.4 и ID.6, както Audi Q4 e-tron и Q5 e-tron.

Когато влезе в серийно производство Skoda Enyaq Coupe трябва да се конкурира пряко с модели като Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E и Volvo C40 Recharge.

Enyaq Coupe ще се предлага със задно предаване във вариантите „60“ и „80“, а също и със задвижване на двете оси при модификацията „80x“, която е с два електромотора. Изборът за батерия е между 62 kWh и 82 kWh, а нивата на максимална мощност съответно са три: 177 к.с., 201 к.с. и 261 к.с. Автономният пробег на чешкият електромобил е до 535 км.

Много практичен и интересен!