Така ли ще изглежда Ferrari Purosangue?

  • Един рендър и няколко папарашки снимки на новото семейно Ferrari Един рендър и няколко папарашки снимки на новото семейно Ferrari

12 Feb 2022

Ferrari ще представи първия си SUV по-късно тази година. Според Motor1.com “джипът” от Маранело ще изглежда така, както виждате на илюстрацията над този текст. Рендърът е базиран на папарашки снимки, но показва само предната част на колата, без да имаме представа какво да очакваме отзад.

Засега никой не е напълно наясно и какво задвижване ще има Purosangue. Много вероятно е да се предлага поне една плъгин хибридна версия, защото колата вече беше засичана в движение изцяло на ток. Не е ясно дали електромоторът ще е комбиниран с малкия V6 от 296 GTB или ще се използва още по-сериозната мощност на големия V8 от SF90. Доста вероятно е да има и изцяло бензинов вариант, който да разчита на класически V12.

Във всеки случай много скоро ще знаем не само как изглежда новият супер кросоувър, но и какво се крие под капака му. Премиерата е насрочена за тази година, а първите доставки започват през 2023 г.

 

Лукс от Китай!