Напълнената с бензин цистерна за мляко остава без разрешително


12 Mar 2022

Превозвачът, който миналата седмица напълни с бензин цистерна, предназначена за специализиран превоз на сурово мляко, ще остане без разрешително. Това съобщи за БТА Станимир Спасов, директор на Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново.

Заради неспазването на Закона на храните на превозвачът ще му бъде отнето разрешителното и ще му бъде издаден акт за констатирано нарушение. След издаването на наказателното постановление ще бъде определен и размерът на глобата, коментират от БАБХ.

От Агенцията по храните досега не са регистрирали такъв случай на територитята на област Велико Търново. Да се надяваме, че няма и друг такъв в България, че децата в детските градини ще трябва да минават технически преглед за определяне на еко категория.

До куриозният случай се стигна до паническото презапасяване с горива, след опасения на гражданите, че цените на литър бензин или дизел ще скочат над 4 лв. В социалните мрежи бяха качени десетки снимки на пълнене на различни съдове, напълно неподходящи за петролни продукти, но цистерната за мляко печели голямата награда.

Лукс от Китай!