Tова BMW E9 е… електрическо. Задвижването е от Tesla с 450 коня. Видео!

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

22 Mar 2022

BMW E9 е едно от най-красивите купета на марката и доста успешно, като състезателна кола. И не първа идея, когато човек се замисли за електрифициране на автомобил. Хората от Electric Classic Cars обаче са направили точно това. Е9-етката попада при тях преди около 2 години казва водещият в това видео, в окаяно състояние. Възстановяват я, но не в оригинален вид, с ‘SCL’ оптика, джанти Alpina и най-същественото, с електрическо задвижване.

То е с произход Tesla Model S P85, което означава батерия с капацитет от 85 кВтч. Тук тя е разделена на две секции, едната под предния капак, а другата – зад задните седалки. Отзад е монтиран и електромотора с 450 к.с. и 450 Нм, който осигурява спринт от 0-100 км/ч за около 3 секунди. Пробегът? Около 320 км казват от ECC. Що се отнася до масата, човекът не цитира точни килограми, но твърди че е с около „малък пасажер по-тежка“ от оригинала. Последният е около 1420 кг, така че явно това електрическо E9 тежи под 1,5 тона.

Други ъпгрейди? Спирачките са значително по-мощни поради скокът в динамиката, Wilwood апарати и перфорирани дискове отпред. Салонът прилича на оригиналния, но с нови уреди зад волана. Споделете какво мислите за този проект, след което може да кликнете на тoва 1961 Bentley Continental Flying Spur, което също е електрифицирано и с пробег от почти 500 км.

Първородната Godzilla!