Това е Tesla с три… реактивни двигателя. Гори по 7,5 литра хидродизел в минута. Видео

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

15 Dec 2021

Този човек заслужава уважение за целия труд, които е хвърлил в проекта. От една страна в самата изработка на реактивната Tesla и от друга, в самото заснемане на процеса, което само по себе си е предизвикателство. Така че – браво! Не пием за пръв път за него, това е каналът Wraped Perception в който гледахме как се поставя GoPro в автомобилна гума и как изглежда горивния процес в двигател, благодарение на една от страните, която бе прозрачна.

Този път обектът на видеото е дооооста по-сложен – Tesla Model S P85, която „получава“ три реактивни двигателя. И, както ще видите от клипа, монтирането им е много сложно, то е предшествано от доста инженерна мисъл и работа с ръце и най-различни машини. Резултатът е меко казано любопитно изглеждаща машина.

По-бърза ли става всъщност колата? Ще разберете сами, но атмосферните условия на теста не са идеални и колата прави 0-60 мили в час, само на ток, за 4,38 сек, а заедно с реактивната тяга – 3,32 сек. Човекът казва, че в топло време и с пълен заряд на батерията е постигал 2 сек и че „с лекота ще падне под две, при по-добри условия“. Гледайте видеото, след което може да кликнете на тази Tesla V8.

Първородната Godzilla!