Mercedes Vision AMG е бъдещото изцяло електрическо AMG

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

20 May 2022

Mercedes-Benz обича концептуалните модели. Само преди няколко месеца видяхме EQXX – нагледна демонстрация на възможното, когато гоните максимално голям пробег с една батерия. Причудливият Merc минава над 1000 км и то в реални извънградски условия… 

Сега на ред е отделът AMG и неговото виждане за бъдещето! Vision AMG може да изглежда футуристично, но показва съвсем реалистично как ще изглежда новият спортен електрически седан на Mercedes-AMG, когато се появи през 2025 г. като закъснял отговор на Porsche Taycan и компания. Дотогава трябва да е готова изцяло новата архитектура AMG.EA за електрически модели.

 

Дизайнът е следвал идеята за максимална обтекаемост и докато отпред колата ни допада много, то шестте кръгли светлини вместо ауспуси ни идват малко в повече.

Макар да не личи от снимките, прототипът не е малък – дълъг е 5,10 метра, което го прави по-голям от Mercedes AMG GT 4-Door, а това е цял номер по-голяма кола от Taycan. За да добиете по-ясна представа за размерите и колко ниска е колата, имайте предвид, че джантите са 22-инчови и също като останалото – разработени в аеро тунела.

Засега Mercedes не споделя никакви технически данни, но знаем, че цялото задвижване няма нищо общо с актуалните EQS и EQE, а се разработва изцяло от нулата, като това важи както за електромоторите, така и за батериите. Самите електромотори ще бъдат с аксиален, а не с радиален поток, което според Mercedes осигурява 30% увеличение на въртящия момент.

Много практичен и интересен!