Ferrari се завръща в топ класа на Льо Ман с това!


13 Jun 2022

В неделя Toyota спечели “24-те часа на Льо Ман”. За това разбраха точно четирима души – последните двама почитатели на спорта, режисьорът на прякото предаване и някакъв човек, който по погрешка пуснал на този канал и не успял достатъчно бързо за смени... Интересът към едно от най-старите автомобилни състезания в момента е почти нулев, а конкуренцията на Toyota се състоеше от завършилия на пет обиколки Glickenhaus.

 

Догодина обаче “Льо Ман” ще бъде до-о-оста по-интересен. На сцената към Toyota се присъединява Peugeot, Audi, Porsche, Acura и Lamborghini. Повечето от изброените избраха клас LMDh, в който шаситата се доставят от един от четирима предварително избрани доставчици, но нито Peugeot, нито Toyota избраха този вариант. Те ще участват в клас LMH, в който участниците правят всичко сами!

И в който ще участва Ferrari! С колата от тъмната снимка по-горе. Тя е изцяло разработена от италианците – от шасито през двигателя с вътрешно горене и електромотора, та до скоростната кутия – изцяло в Италия.

За последно Ferrari участва в топ класа на Льо Ман преди точно 50 години. Какво завръщане само! Освен атака в LMH, през 2023 г. Ferrari атакува и GT класа, като изключително успешното 488 GT3 ще бъде заместено от новото 296 GT3.

Нямаме търпение!

 

 

Първородната Godzilla!