Първи снимки на електрическата Lada e-Largus (Галерия)

  • Галерия от 6 снимки с Lada e-Largus Галерия от 6 снимки с Lada e-Largus

05 Aug 2022

В руския град Ижевск бе показана публично за пръв път платформата на електрическата Lada e-Largus. Тя трябва да започне да се сглобява през 2023 г. именно във фабриката на АвтоВАЗ, разположена в промишления град на брега на р. Иж.

На новата Lada e-Largus са заложени големи очаквания от страна на АвтоВАЗ. От компанията не разкриват какъв обем от поръчки очакват, но заводът им в Ижевск е готов да произвежда „няколко десетки хиляди e-Largus годишно“. Там доскоро се произвеждаше Lada Vesta, чието производство ще бъде преместено в Толиати.

Моделът e-Largus ще се предлага с 5 или 7 места, а към пътническата версия ще се появи и лекотоварен ван. Батерията за първите две модификации ще бъде достатъчна за пробег между 350-400 км, докато „баничарката“ ще разполага само с 250 км автономия. Орязването на батерията при товарната версия е с цел тя да може да се товари повече, в случая с до 800 кг.

Според Autonews.ru инженерите на ВАЗ мислят да използват никел-кобалт-магнезиеви или литиево-желязо-фосфатни батерии за електрическия Largus.

Медията допълва, че оборудването на Lada e-Largus ще бъде богато: модерна мултимедийна система, камера за задно виждане, ESP, въздушни възглавници и ABS. Сервото ще бъде електрическо, което в бъдеще ще позволи инсталирането на автоматична система за паркиране.

А ТИИ, ГЛЕДА ЛИ НОВОТО НИ ВИДЕО?

Първородната Godzilla!