Трябва ви бронирана подводница? Намерихме една наблизо

  • Галерия от 10 снимки с бронираната подводница Kronos Галерия от 10 снимки с бронираната подводница Kronos

23 Aug 2022

Компанията Highland Systems от Обединените арабски емирства в момента разработва няколко прототипа на бронирани превозни средства. Едно от тях е ето тази подводница, наречена Kronos.

Тя е в процес на разбработка, но ако все пак достигне до серийно производство, може да бъде ползвана за „търговски, спасителни и бойни операции“. Именно заради последното Kronos е бронирана, без обаче да е известно засега от какви материали е направена и на какво може да издържи.

Малката подводница е с футуристичен хидродинамичен дизайн, който от Highland Systems описват като изключително ефективен за плаване под вода. Крилата на Kronos може да се сгъват и тя да става лесна за транспортиране по суша.

Теглото на подводницата е около 10 тона и може да превозва 3 тона или 10 души плюс капитан. Задвижването е хибридно, комбиниращо дизелов двигател и батерии, осигуряващи 1200 к.с.

Мощността е достатъчна, поне на хартия, за скорост от 80 км/ч над водата и 50 км/ч, когато е потопена. Максималната дълбочина на плаване е 100 метра, но критичната дълбочина е далеч повече - 250 метра.

Kronos може да остане под вода за не повече от 36 часа, има климатична система и външни светлини.

Първородната Godzilla!