Започна производството на Ineos Grenadier. Колата ще струва от 120 хил. лв. нагоре

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

24 Oct 2022

Серийното производство на Ineos Grenadier e вече факт. Бившата фабрика на Smart в Хамбах, Франция, вече бълва новия офроудър. Офроудър, който нашият Dizzy екип много харесва и който успяхме да заснемем за видео, макар и тогава автомобилът да беше още в прототипна фаза.

Клиентите вече могат да поръчват Ineos Grenadier в няколко варианта. Най-достъпен е Grenadier Utility Wagon, товарната версия с 2 седалки, която във Великобритания започва от 49 хил. паунда (110 хил. лв.), след нея е Grenadier Station Wagon с 5 места, също сертифициран, като товарен (52 хил. паунда или 117 хил. лв.), а най-луксозни са т.н. Belstaff издания – Grenadier Trailmaster и Grenadier Fieldmaster, и двата със стартови цени 59 хил. паунда или ок. 132 хил. лв.

Официалните цени у нас още не са разпространени, но от „Силвър Стар“, вносителят на Grenadier, ни казаха, че автомобилът ще струва между 120 и 140 хил. лв., в зависимост от нивото на оборудване и двигателя. Реших да си конфигурирам „свой“ Grenadier, като избера всички възможни комбиниращи се екстри, от усилените алуминиеви джанти и цвят металик, през товарна платформа на покрива и вградена лебедка, до кожен салон и органайзер на багажника.

Като теглих чертата колата излезе 75 837 паунда или около 170 000 лв., с около 18 хил. лв. по-малко от базовата цена на BMW X7, което може да се вземе със същия бензинов мотор, като Ineos-a. Припомняме, че моторите са два, 3-литрови 6-цилиндрови редови на BMW, B57 и B58, идващи стандартно със 8-ст. автоматична кутия ZF и понижаващи предавки.

Лукс от Китай!